Rodo

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (tzw. RODO) informujemy, że:
Administratorem Państwa danych osobowych jest Fundacja Ratownictwa Tatrzańskiego TOPR
Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Krzysztofem Długopolskim możliwy jest pod numerem telefonu 601-051-815 oraz pod adresem fundacja@topr.pl;
Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zadań statutowych fundacji oraz przesyłania Państwu informacji o działaniach fundacji i podziękowań itp. – na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. e ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;
Kategoria danych osobowych: dane niewrażliwe;
Państwa dane osobowe pozyskano: z Urzędu Skarbowego, w ramach danych dt. przekazanego 1 % podatku dochodowego, względnie z informacji przekazanych Państwa w ramach korespondencji tradycyjnej, elektronicznej, względnie danych przekazanych przez Bank realizujący Państwa zlecenie przelewu bankowego, przekazu pocztowego , względnie z wniosków, formularzy, podań napisanych/wypełnionych przez Państwa w ramach procedury niezbędnej dla uzyskania pomocy socjalnej Fundacji Ratownictwa Tatrzańskiego TOPR;
Odbiorcami Państwa danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa;
Państwa dane osobowe przechowywane będą do momentu wniesienia sprzeciwu;
posiadają Państwo prawo do: żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania w celach inne niż statutowe;
Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
Fundacja Ratownictwa Tatrzańskiego TOPR chroni dane osobowe na zasadach określonych szczegółowo w „Polityce Ochrony Danych Osobowych w Fundacji Ratownictwa Tatrzańskiego TOPR” dokument stanowi wykonanie obowiązku, o którym mowa w art. 24 ust. 2 RODO. Przedmiotowy dokument jest dostępny w siedzibie Fundacji TOPR ul. Piłsudskiego 63 A 34-500 Zakopane, jak też może zostać Państwu wysłany w formie elektronicznej, po zgłoszeniu takiej prośby na adres fundacja@topr.pl

Szanowni Państwo,
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie zgody przez kliknięcie pola „Akceptuję”.

Mają Państwo prawo do jej wycofania. Wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody przed jej wycofaniem.