Plus Partnerem Fundacji TOPR

Z wielką radością informujemy o podpisaniu umowy partnerskiej z firmą Polkomtel Sp. z o.o. - PLUS, która od blisko 20 lat jest zaangażowana w działania wspierające TOPR w podniesieniu poziomu bezpieczeństwa osób przebywających na terenie Tatr.

Pomoc jakiej dotychczas udzielała firma Plus miała różne formy: sponsoring, przekazanie sprzętu, tworzenie dedykowanych rozwiązań technologicznych – między innymi Zintegrowanego Systemu Ratownictwa oraz aplikacji Ratunek, które uratowały życie i zdrowie wielu turystom w Tatrach.

Podpisanie umowy z Fundacją TOPR stanowi kolejny konsekwentny krok w realizacji misji rozwoju ratownictwa w Tatrach. W ostatnich latach obserwujemy stały wzrost ruchu turystycznego na terenie TPN (blisko 5 mln wejść rocznie), a co za tym idzie także wzrost wypadków i zachorowań – w 2022 roku, TOPR udzielił pomocy około 1000 razy.

Środki uzyskane w ramach współpracy z Plusem pomogą Fundacji TOPR w odpowiedni sposób odpowiedzieć na rosnące potrzeby i będą przeznaczone na cele związane z ratowaniem życia w Tatrach, zakup sprzętu, szkolenia, działania edukacyjne i informacyjne podnoszące poziom bezpieczeństwa turystów w Tatrach.

Dziękujemy firmie Plus za niezawodne partnerstwo w górach.

Zarząd Fundacji TOPR.